Розберг не вярва, че Хамилтън ще напусне Мерцедес

Бившият съотборник на Люис Хамилтън в Мерцедес Нико Розберг, който го победи в битката за световната титла през 2016 прогнозира, че британецът няма да напусне тима въпреки проблемите, които изпитва тима през миналата и тази година.

“Не вярвам, че Люис ще напусне Мерцедес - обясни Нико. - Той е мотивиран както преди и иска отново да побеждава, да спечели още една световна титла и много усилено работи в тази посока. В Бахрейн Джордж Ръсел и Хамилтън бяха пилотите, които прекарваха най-много време с инженерите на тима в сравнение с другите отбори. Конкуренцията с Джордж също е сериозен мотив за Люис, те се представят на едно ниво, но Хамилтън иска да е по-напред. Още веднъж, не мисля, че изобщо Хамилтън мисли за оттегляне, напротив, той преследва по-големи успехи. В момента най-голямото желание на Люис е да се върне в битката в челото на колоната.”

Розберг, също така, прогнозира, че Мерцедес под ръководството на Тото Волф ще успее да навакса изоставането си и ще може отново да се бори за шампионската титла.

Хамилтън не е виждал "по-доминантна" кола от RB19
Хамилтън не е виждал "по-доминантна" кола от RB19

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти