Росен Барчовски: Очаквах по-тежка битка, получи се по-лесно

Треньорът на ЦСКА Росен Барчовски призна, че е очаквал по-сериозна битка със Спартак Плевен, а се е получил по-лесен мач за неговия отбор в четвъртфиналите за Купата на България.

“Армейците” разгромиха съперника си с 82:63 и по категоричен начин се превърнаха в третия отбор, който стига до полуфиналната фаза.

По-рано през деня това направиха Черноморец и Левски, които ще се изправят един срещу друг в спор за място на финала утре от 18 часа, а ЦСКА очаква победителя от двойката Балкан - Ямбол.

Барчовски отчете завръщането на Таменанг Чо, който срещу Спартак Плевен направи поредния си фамозен мач с 23 точки и 12 борби, а липсваше в предишния двубой с Балкан.

ЦСКА се изстреля към полуфиналите след нова лекция на Чо

“Не беше очаквана толкова изразителна победа. По-добри сме, но не чак толкова, че да се разхождаме. Много се трудихме, но имаме и по-дълга пейка и повече класа. Аз се бях подготвил за по-тежка битка и се получи малко по-лесно.

Напрежението беше върху нас, но се справихме в защита. Имаше и лек спад срещу тяхната зона. Няколко пъти се случваше да допуснем спад след голяма преднина, но този път в третата част не се получи такова нещо.

ЦСКА с нови екипи за Купата, добави още спонсори

Тепърва предстоят сериозни битки. Балкан е много сериозен отбор и не може да ги подценяваме. Имаме трима играчи с по 33 изиграни минути и трябва да се възстановим хубаво. Ще гледаме мача с Ямбол и ще видим.

Таменанг Чо липсваше много в предишния мач с Балкан, а Андрей и Венци ще помогнат, но те са още далеч от най-добрата си форма. Младите ни играчи се включват много добре и те тепърва ще израстват.

Не се определям като фаворит за Купата, защото трябва да сме разумни, но сме един от фаворитите”, каза Барчовски пред камерата на Sportal.bg.

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти