Астън Мартин: Във Формула 1 не стават чудеса

Отборът на Астън Мартин остави много добро впечатление с представянето си по време на единствения предсезонен тест във Формула 1 за 2023 година, който се проведе на пистата „Сахир“ в Бахрейн през миналата седмица.

По време на трите дни за изпитания новото попълнение на тима Фернандо Алонсо показа доста добра скорост както в квалификационно, така и в състезателно темпо. Именно това представяне на двукратния шампион накара доста от специалистите в падока да посочат тима от Силвърстоун като един от претендентите за челото на класирането в средата на колоната, ако не и в нейното същинско чело.

Астън Мартин ли ще бъде лидерът в средата на колоната?

Шефът на Астън Мартин Майк Крак обаче предупреди всички да нямат чак толкова големи очаквания към неговия отбор, тъй като във Формула 1 „не стават чудеса“.

„Трудно е след тест като този да се направят точни предположения. Миналата година бяхме 4-ти, 4-ти и 10-ти в трите дни тук. Сега нещата изглеждат по сходен начин, а в състезателния уикенд бяхме аут още в първата фаза на квалификацията. Казвам ви това, за да ви напомня колко точно може да каже един тест за разпределението на силите“, заяви Крак.„Състезателните ни симулации не бяха лоши, но и да не забравяме, че те бяха направени когато условията на пистата бяха перфектни. Имаше много отложена гума, защото в същото време другите правеха квалификационни симулации с меките гуми, което помага когато правиш състезателна симулация. Да, хубаво е да се представяш добре в дългите серии, но трябва да има и малко контекст. Мисля, че Фернандо го каза най-правилно – във Формула 1 не стават чудеса“, добави още шефът на Астън Мартин.„Ние не трябва да се отклоняваме от нашите цели. Нашата основна цел беше да направим стъпка напред в представянето на колата и това си остава. Тези спекулации, че един се представя добре, а друг много добре са като слуховете в училище. Ние трябва да останем фокусирани. Ние винаги имаме големи очаквания, а в този момент от годината всеки иска да се представя добре. Ние сме реалисти“, завърши своето изказване пред медиите Крак.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти