Тони Кроос се обяви в защита на Суперлигата

Халфът на Реал Мадрид Тони Кроос вярва, че европейската Суперлига трябва да получи шанс и има всички шансове да се случи. Преди малко повече от седмица, когато компанията А22 разкри плановете си за преразглеждане на проекта. Те разкриха нов план за облик на турнира без постоянни членове, с няколко лиги, които да включват между 60 и 80 отбора, изпадащи и изкачващи се по подобие на Лигата на нациите.

Плановете отново срещнаха солидно неодобрение от феновете по света, а отборите от Премиър лийг са изцяло в неведение за новите идеи, които не са били съгласувани с тях.

Английските клубове останали шокирани от възраждането на Суперлигата

“Мисля, че ще видим Суперлигата и вярвам в това по няколко причини. Тази идея еволюира и трябва да бъде изслушана. Ако погледнете на нещата от различни ъгли, ще видите, че УЕФА не е някакъв велик самарянин за футболните фенове и че Суперлигата няма планове, поне при втория си опит, да изключи който и да е отбор, защото няма да има постоянни членове-основатели, както бе първият път. Това е открит турнир, който се управлява от клубовете, а не от УЕФА, защото те смятат, че не се нуждаят от европейската централа. Смятам, че тази идея заслужава шанс,” заяви германският полузащитник, който има пет отличия в Шампионската лига.

Още от Футбол свят

Виж всички