Как ще изглежда Ферари SF-23?

Ферари ще представи утре в Маранело новия си автомобил за сезон 2023 във Формула 1 - SF-23. Новата кола вече е готова, като са я виждали само тези членове на екипа, които са участвали във финалното й сглобяване, но също така вече е налице и изтичане на информация за новата кола. Трябва да очакваме, че SF-23 ще е с по-различна форма на въздушните кутии, още “по-събрана” задна част, модернизирана скоростна кутия и промени във формата на дифузьора.

По колата ще има още промени, които обаче няма как да се видят с просто око - през зимата екипът в Маранело насочи много усилия към подобряване надеждността на турбото и мотор-генераторната група MGU-H, като в резултат на това беше увеличена и мощността на задвижващата система. По-рано тази година вестник La Gazzetta dello Sport прогнозира, че увеличението на мощността е 30 конски сили, но новият шеф на Скудерията Фредерик Васьор отхвърли тези спекулации.

Предполага се, че след края на презентацията утре, тимът ще направи шейкдаун на новия SF-23 на пистата “Фиорано”, която е точно до базата на Ферари, като се планират около 15 километра. По същия начин тимът постъпи и с F-75 преди година, веднага след представянето на автомобила.

Васьор: От Ауди ми казаха, че не мога да откажа на Ферари

На 15 февруари, сряда, ще е официалният снимачен ден за Ферари - тогава тимът ще има право на 100 километра пробег със специални демонстрационни сликове на Пирели.

В Ред Бул се притесняват от "неизбежния" прогрес на двигателя на Ферари

Утре Фредерик Васьор ще дебютира като шеф на Ферари, а от времето на Матиа Биното остават Лоран Макис (спортен директор), Енрико Кардиле (шеф на аеродинамичния отдел), Енрико Галтиери (шеф на подразделението за задвижващи системи).

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти