Хорнър: И Перес е претендент за титлата!

Шефът на Ред Бул Кристиан Хорнър успя да изненада всички, след като обясни, че и вторият пилот на тима Серхио Перес ще е претендент за титлата във Формула 1 през новия сезон. Мексиканецът започва третия си сезон в тима и в предишните две години тимът редовно го жертва заради интересите и стратегията на Макс Верстапен, винаги когато двукратният световен шампион имаше нужда от помощ на пистата - да се бори Перес с неговите съперници, да го пропусне или пък просто да го помолят по радиото да не се бори с нидерландец.

“Ако не се бори за титлата, то защо тогава Перес се състезава във Формула 1 - заяви Хорнър пред списание auto motor und sport. - Но също така самият Чеко трябва да е убеден, че притежава всичко необходимо, за да се бори за титлата. Ние имаме нужда и двамата ни пилоти да се представят на възможно най-високо ниво в битката за титлата при конструкторите.”

Верстапен и Перес работиха отлично заедно да Гран При на Сао Пауло миналата година, когато Макс отказа да изпълни заповеди от бокса и да върне петото място на Перес малко преди финала. Сега Хорнър обясни, че хармонията в тима е възстановена и двамата пилоти отново работят добре заедно.

Монтоя: В сравнение с Ред Бул другите изглеждат като глупаци

“Мисля, че разполагаме със страхотна двойка пилоти - обясни Хорнър. - Но това важи и за Мерцедес и Ферари. Важното е кой ще работи по-добре като колектив, как ще работят заедно пилотите. И това е нашата силна страна.”

Перес: Целта ми този сезон е титлата

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти