Община Харманли отпусна стипендии на четирима млади спортисти за изключителни постижения

За изключителни спортни постижения на младите лекоатлети Ирен Саръбоюкова и Божидар Саръбоюков, Община Харманли предоставя месечни стипендии от по 500 лв. за период от 12 месеца. Месечни стипендии от по 250 лв. за същия период се дават и на състезателите по корабомоделен спорт Ангел Панайотов и Пламен Георгиев.

През месец януари 2023 г. на националния шампионат по лека атлетика за мъже „Академик“ в зала, Божидар Саръбоюков достига най-добър резултат в света за сезона в дисциплината скок на дължина и застана начело в световната ранглиста за сезона при юношите. Покрива норматив за Европейско първенство през 2023 г. за юноши под 20 години, което ще се проведе в Израел, като постави национален рекорд за юноши под 20 години. През 2022 г. Божидар печели много златни и сребърни отличия на световни, балкански, международни и национални първенства.

През месец януари 2023 г. на националния шампионат по лека атлетика за юноши и девойки, Ирен Саръбоюкова достига най-добър резултат в света за сезона в дисциплината скок на височина и оглави световната ранглиста за сезона. Тя покри норматив за Европейско първенство през 2023 г. за девойки под 20 години, което ще се проведе в Израел, както и за Световното първенство през 2024 г. за девойки под 20 години. През 2022 г. печели множество златни, сребърни и бронзови медали на европейски, балкански, международни и национални турнири.

Постиженията на брат и сестра Саръбоюкови са следствие на мотивацията, положения огромен труд, дисциплина, лична ангажираност и не на последно място на техния треньор Димитър Карамфилов.

Ангел Панайотов е носител на един златен, пет сребърни и един бронзов медали от Европейския шампионат в Букурещ през 2022 г., където е обявен за най-добър юноша. Печели квота за участие на Световното за 2023 г. , което ще се проведе в Словакия.

Пламен Георгиев е носител на осем златни, четири сребърни и седем бронзови медала на Републиканските първенства от спортния календар на БФКС за 2022 г. в три различни класа. Печели квота за участие на Световното за 2023 г. , което ще се проведе в Словакия.

Предоставяйки стипендиите на нашите млади спортни надежди, Община Харманли застава изцяло в тяхна подкрепа и им пожелава здраве и изключителни постижения.

Още от Лека атлетика

Виж всички