Шефът на Мерцедес продава ценно Ферари

Шефът на Мерцедес във Формула 1 Тото Волф продава да разпродава автомобили от колекцията си, като сега идва ред на една от иконите на 80-те години на миналия век – Ферари F40.

Продажбата е поверена на британския дилър Том Харви-джуниър, който през 2021 продаде други три от колите на Тото: Ferrari LaFerrari, Ferrari Enzo и Mercedes AMG SL65 Black Series.

Причината за тази разпродажба от страна на Тото Волф е пределно прозаична – той няма време да кара колите, които притежава. Сезон 2023 предвижда 23 състезания във Формула 1, така че може би в скоро време Волф ще извади на пазара още някой от ценните си автомобили.

Продава се един от “камионите” на Ферари, заради които уволниха Прост

Въпросното Ферари F40 наскоро е преминало пълна ревизия при специалистите от Autofficina Bonini Carlo, като пробегът на колата е повече от скромен – 5536 км. Първият собственик на автомобила е живял в Испания и това е една от 27-те бройки F40, осигурени за испанския пазар при лансирането на модела.

Първата кола на Михаел Шумахер във Ф1 излиза на търг

Автомобилът е с пълен набор документи, включително и сертификат от Ferrari Classiche, който удостоверява, че колата е с оригиналните си шаси, двигател и трансмисия.

В края на 80-те F40 е най-бързият, мощен и скъп модел, предлаган от Ферари. Двигателят е 2,9-литров V8 с две турбини с мощност 471 конски сили като нов. Този мотор е дериват на двигателя, използван при 288 GTO Evoluzione, но с доста промени по него, благодарение на които F40 навремето стана първият сериен модел на марката с максимална скорост над 320 км/ч.

Вече може да спечелите 200 000 лева от Sportal.bg в новата секция "Домът на феновете"

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти