Маса: Васьор трябва да действа бързо във Ферари

Бившият пилот на Ферари Фелипе Маса призова новият шеф на Скудерията Фредерик Васьор да действа бързо с необходимите промени в Маранело, за да може тимът да се бори за световната титла във Формула 1 през 2023 година.

Васьор е петият шеф на Ферари от спечелването на последната световна титла при пилотите през 2008 от Кими Райконен и надеждите му са, че ще се справи по-добре от предшествениците си.

„Ферари има проблеми и те трябва да бъдат решени – беше категоричен Маса. – Много неща имат нужда от подобряване, стратегията на тима в състезанията е най-очевидният пример, но не е само това. В началото на сезона Ферари имаше технически проблеми, след това се появиха проблеми със спиранията в бокса, вече споменах стратегията. За да вземеш титлата, всичко трябва да е перфектно.”

Новото Ферари ще е с 1 секунда по-бързо?

Бразилецът акцентира на това, че скоростта на промените трябва да бъде съчетано с това те да са насочени в правилната посока.

Алези за Ферари: Непоносими за гледане през 2022!

„Трябва правилно решение, тъй като ако направиш промени, но допуснеш нови грешки, резултатът пак ще е лош. Васьор трябва да действа бързо във Ферари, но и да не допуска грешки”, допълни Маса.

Още 30 конски сили за Ферари за сезон 2023?

Бразилецът също така добави, че Шарл Леклер има качествата да се бори за световната титла и заслужава да получи автомобил, който ще му позволи да реализира потенциала си.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти