Васил Русенов: Ще преследвам личен резултат тази година

Финалът в тройния скок при юношите под 18 години на Европейското първенство по лека атлетика в Йерусалим през миналата година се превърна в български, след като двамата ни представители намериха място на почетната стълбичка. Лъчезар Вълчев стана шампион, а Васил Русенов се окичи с бронзовото отличие. Това му отреди и десето място в анкетата на списание “Атлетика” за Атлет на България за 2022 г.

В специално интервю за Sportal.bg Васил Русенов говори за постиженията си през изминалата година и за целите си през 2023 г.: “Изпращам 2022 г. само с положителни емоции, много сме доволни от тази година. Научихме много от нея. Рано е да кажа какви са целите ми през 2023 г., тъй като дори още не съм открил сезона, но са насочени към лятото и Европейското първенство под 20 години. Надявам се просто да няма контузии, защото това е най-важното.

Вярвам, че конкуренцията в България ще е силна и ще останем занапред като мъже и ще се развиваме по-добре. Със сигурност гоним личен резултат, тренираме яко и ще видим”, каза Русенов пред Sportal.bg.

Цялото интервю с Васил Русенов може да намерите във видеото.Снимки: Start-photo.bg 

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти