Гийермо Очоа призова за спешен план за отборите от КОНКАКАФ преди Мондиал 2026

Футболистите от КОНКАКАФ (Футболната конфедерация на страните от Северна и Централна Америка и Карибския регион) трябва да натрупат ценен опит в Европа, а националните отбори да участват в смислени състезания, за да повишат нивото си за Световното първенство през 2026 година, което ще се проведе в Мексико, САЩ и Канада, смята вратарят на мексиканския представителен тим Гийермо Очоа, цитиран от агенция „Ройтерс“.

Трите държави ще участват на Мондиал 2022 като съдомакини, а Очоа призова за изготвянето на план, който да включва отбори от региона, за да има повече възможност за участие в различни континентални надпревари. „Надявам се, че ще може да играем на Азиатската купа, Копа Америка, а не само да правим приятелски срещи в САЩ. Това ще ни помогне“, заяви пред ESPN вратарят.

„Има неща, които да добавим и изградим. Има талантливи играчи, които трябва да отидат в Европа“, добави Очоа.

Конфедерациите на Азия, Африка, Южна Америка и Европа имаха поне по два отбора на осминафиналите на провеждащия се в момента Мондиал 2022, докато КОНКАКАФ бе само с един представител – САЩ, който бе елиминиран от Нидерландия.

Думите на Гийермо Очоа получиха отзвук и от вратаря на Пари Сен Жермен Кейлор Навас от Коста Рика, който заяви, че футболистите трябва да се състезават в големите европейски лиги от млада възраст. „Надявам се, че младите ще могат да се състезават на високо ниво всяка неделя, а не само на Световно първенство“, каза Навас.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти