Леклер ще е №1 във Ферари при Васьор

Ако Фредерик Васьор смени Матиа Биното начело на тима на Ферари във Ферари, това ще е добра новина за Шарл Леклер, но не толкова за Карлос Сайнц. Французинът беше посочен като първия претендент за мястото на Биното, в деня, в който се появи информация, че той и Скудерията ще се разделят през миналата седмица.

Според вестник La Gazzetta dello Sport, ако Васьор дойде в Маранело, то Леклер ще е безспорният пилот №1 на тима. Васьор е начело на Алфа Ромео и все още не е коментирал това, че е спряган за мястото на швейцареца. Източници на изданието твърдят, че Леклер преследва този статут от много време и това е една от причините за разрива му с Биното.

Васьор вече е заявявал, че изповядва философията, според която отборът трябва да има първи пилот, а с оглед това, че двамата с Шарл са работили заедно и запазиха отлични отношения, то шансовете на Леклер да е безспорният лидер на Скудерията са сериозни.

Кой може да смени Биното във Ферари?

Все пак, от италианския вестник се съмняват, че Леклер има някаква роля в раздялата на тима с Биното, която вече изглежда неизбежна.

Отново: Защо Ферари загуби от Ред Бул?

Как обаче ще реагира на тази възможност другият пилот на Ферари Карлос Сайнц? През този сезон Биното отказа да посочи първи и втори пилот и даде възможност на Сайнц да се бори като равен с Леклер, а испанецът демонстрира, че като преодоля проблемите си с поведението на F1-75, може да се бори с най-добрите пилоти във Формула 1.

Ферари вече не коментира Биното

“Реакцията на Сайнц - се казва в материала за хипотетичното бъдеще на Васьор в Маранело. - Все пак, Карлос дойде в отбора с идеята, че ще може да се бори с Леклер, нещо, което е доказал, че може да направи.”

Как Щайнер отказа на Ферари и взе Нико

Предполага се, че Васьор ще бъде обявен през януари, като дотогава тимът ще е под прякото ръководство на Бенедето Виня, главният изпълнителен директор на Ферари. Прогнозата на Corriere dello Sport е, че Сайнц може да поеме към Ауди - компанията, за която се състезава баща му в рали-рейд състезанията.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти