Селекционерът на Австралия: Направихме цялата нация горда

Селекционерът на националния тим на Австралия Греъм Арнолд заяви, че се гордее със състезателите след победата над Тунис с 1:0 в груповата фаза на Световното първенство в Катар. Това бе първи успех на отбора на Мондиал от 12 години насам.

Австралия надхитри Тунис и съхрани шансове за място в елиминациите

„Изключително съм горд с момчетата. Показаха австралийския борбен дух днес. Справихме се с натиска на Тунис. Сигурен съм, че направихме цялата нация горда. Онзи ден играхме срещу настоящия световен шампион, а днес момчетата положиха същите усилия. Когато критиците се съмняват в нас, им показахме. Казах на момчетата, че постигнахме една победа, но засега това не значи нищо“,  коментира Арнолд след мача, намеквайки, че тимът се цели в класиране за директните елиминации на Световното първенство.

Героят за Австралия грабна приза за Играч на мача

Голмайсторът за Австралия срещу Тунис Митчъл Дюк пък заяви: „Ще се разплача, защото това е такъв голям момент. Честно казано, това е най-хубавият момент в живота ми, във футболната ми кариера. Направихме много жертви, за да бъдем тук. Време е да направим още по-сериозна история за Австралия“.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти