Пламен Илиев спаси дузпа, но отборът му загуби в Крайова

Българският вратар Пламен Илиев направи силен мач за Университатя (Клуж) при гостуването на Университатя (Крайова) в 17-ия кръг на румънската Суперлига. Бившият национал спаси дузпа преди почивката, но отборът му загуби с 0:1 и се намира на 12-о място във временното класиране.

Илиев отрази удара от бялата точка на Богдан Митреа в 28-ата минута. Домакините обаче създадоха повече положение и заслужено стигнаха до трите точки. Единственото попадение вкара Александру Крецу с глава в 60-ата минута. Двубоят ще се запомни и с огромния прпуск на бившия нападател на Левски Роналддиньо, който на празна врата стреля в аут. 

Мартин Райнов игра едно полувреме за Арджеш, но отборът му беше разгромен с 0:5 у дома от Сепси. Гостите, които бяха в серия от 4 загуби в шампионата, поведоха с два гола от дузпи до почивката, реализирани от Козмин Матей. След първия наказателен удар треньорът на Арджеш Мариус Кройтору се ядоса на извършилия нарушението Ясмин Латовлевич и го замени.

На полувремето в състава от Питещ бяха извършени още две смени, като терена напуснаха Райнов и Йонуц Шербан. Това не помогна, защото Сепси правеше каквото си поиска. Марио Рондон, Павол Сафранко и Александру Тудорие оформиха разгромния резултат в полза на гостите, от чийто състав отсъстваше Радослав Димитров.

Георги Пашов остана резерва за Петролул при домакинската победа с 2:1 над УТА Арад. Главно действащо лице в двубоя беше Кристиано Иробисо. Нигерийският нападател на Петролул отбеляза решаващото попадение в 67-ата минута, а в добавеното време получи червен картон. Преди това Жаир реализира дузпа за отбора от Петролул. УТА Арад намали четвърт час преди края чрез Филип Отеле.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти