Цолов спечели битката за 4-ото място на „Моторланд Арагон”

Българският пилот в испанската Формула 4 Никола Цолов завърши 4-и в последното трето състезание от петия кръг за сезон 2022 на пистата „Моторланд Арагон”.

Това се оказа и едно от най-трудните състезания за Никола този сезон. Той стартира втори, но още преди първия завой опита атака срещу съотборника си Хю Бартър, който стартира първи. Никола влезе от вътрешната страна на левия първия завой, мина по-напред, но излизането му от завоя беше по-бавно и австралиецът си върна първото място при влизането в следващия завой.

Почти веднага след това на пистата излезе кола на сигурността заради инцидент, в който участваха пилоти по-назад в колоната: Теофил Наел, Даниел Мавлютов и Алварго Гарсия.

Никола Цолов с десета победа във Формула 4

При рестарта обаче колата на сигурността се забави да се изтегли и колоната се сгъсти максимално, като Тимотеуш Кухарчик атакува Цолов и излезе пред него на втора позиция. Кирил Смол също успя да изпревари Цолов, като битката между двамата беше гума до гума и българинът излезе извън трасето. Секунди по-късно Цолов се върна на пистата, но вече беше шести, тъй като пред него минаха и Валерио Риничела и Сюлейман Занфари.

Никола Цолов стартира с второ място на "Моторланд Арагон"

До края на обиколката Никола изпревари Занфари, излезе пети и записа най-бърз тур. След това обаче загуби повече време докато изпревари Риничела, а първите трима се откъснаха напред. Все пак Цолов изпревари италианеца и излезе 4-и и за повече вече нямаше време.

Никола Цолов пред Sportal.bg: На „Спа“ ми беше по-трудно, отколкото на другите писти

Бартър спечели втората си победа този уикенд и общо трета за сезона, а Цолов е начело в класирането с 10 победи от 15 старта, като десетата дойде във второто състезание на "Моторланд Арагон" по-рано днес.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти