Динамо (К) не успя да се противопостави на Бенфика

Бенфика направи огромна крачка към групите на Шампионската лига. Португалският гранд победи с 2:0 Динамо (Киев) на стадиона в Лодз и едва ли ще допусне изненада в реванша пред своя публика. И двете попадения за "лисабонските орли" паднаха още до почивката, а техни автори станаха Жилберто и Гонсало Рамош.

Това беше пети пореден успех за Бенфика във всички турнири от началото на сезона. Отборът на Роджер Шмит и днес демонстрира завидно самочувствие и рано изкова аванс, който спокойно опази до края на двубоя. Динамо се опита да е равностоен на своя съперник, но липсата на достатъчно игрова практика си каза думата.

Мачът се разви перфектно за Бенфика и португалците поведоха в 9-ата минута с точен изстрел на Жилберто. Атаката се пренесе от левия фланг към центъра, където Жоао Марио овладя топката и видя намиращия се на добра позиция Жилберто. Десният бек не се поколеба и с мощен удар направи безпомощен Георгий Бушчан.

Динамовци не се стъписаха и на свой ред опитаха няколко интересни атаки. При една от тях Виктор Циганков се освободи пред наказателното поле и стреля силно, но покрай гредата. В 37-ата минута отбраната на украинците сбърка и Рамош веднага се възползва. В края на полувремето Давид Нерес пропусна да вкара трети гол за Бенфика.

Втората част премина под контрола на Бенфика. Португалците намалиха темпото и чакаха нови грешки в защитата на Динамо. В 68-ата минута Олександър Караваев можеше да намали, но Одисеас Влаходимов спаси удара на Олександър Караваев. В 82-ата отново резервата на украинците беше близо до гол, но Влаходимос внимаваше. 

Още от Футбол свят

Виж всички