Киану Рийвс снима филм за Brawn GP и сезон 2009

Холивудската звезда Киану Рийвс беше най-известният гост в падока на Гран При на Великобритания вчера, като канадецът посети боксовете на Астън Мартин и Ферари и дори изгледа част от квалификацията до изхода на алеята под боксовете под проливния дъжд.

Актьорът разказа, че участва в заснемането на документален филм за сезон 2009 и неочаквания успех на Brawn GP и Дженсън Бътън, като точно Киану е човекът, който провежда интервютата с главните действащи лица от тази кампания – Рос Браун, Дженсън и Рубенс Барикело.

„Беше страхотно, че квалификацията мина на дъжд – обясни Киану пред Sky Sports. – Беше ми интересно да съм толкова близо до екшъна. „Силвърстоун” и дъждът сякаш са създадени един за друг. Невероятно е да се гледа с каква скорост пилотите атакуват завоите в толкова трудни атмосферни условия.”

Ще успее ли Сайнц да превърне първия си полпозишън в победа?

Малко по-късно актьорът потвърди и причината да е официален гост на Гран При на Великобритания.

Карлос към Макс: Ще имам темпото да те задържа

„Тук съм по покана на Рос Браун – той е истинска легенда и невероятен човек – допълни канадецът. – Срещнахме се с него, поработихме заедно и той ме покани да гостувам на състезание от Формула 1. Снимаме документален филм за сезон 2009, за да разкажем страхотната история за победата на Brawn GP.”

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти