Карлос към Макс: Ще имам темпото да те задържа

Карлос към Макс: Ще имам темпото да те задържа

За първи път в своята кариера Карлос Сайнц ще започне състезание във Формула 1 от първата позиция на стартовата решетка. Вчера испанецът спечели квалификацията преди Гран При на Великобритания, след като бе с 0.072 секунди по-бърз от своя бивш съотборник Макс Верстапен в битката за полпозишъна.

Двамата ще потеглят от първата редица, а самият Сайнц се закани на световния шампион, че няма да му се даде лесно в борбата за победата на „Силвърстоун“ по-късно днес.

Страхотен Карлос Сайнц тръгва първи на „Силвърстоун“
Страхотен Карлос Сайнц тръгва първи на „Силвърстоун“

„Ако погледнем назад към втората тренировка (в която Сайнц бе най-бърз) ще видим, че ние имахме добро темпо и поне аз се чувствах у дома в колата, а освен това и натисках много. Ако усещането е като това, което имах във втората тренировка, тогава съм уверен, че ще мога да запазя водачеството и да направя моето състезание, натискайки от старта.

Сайнц: Добра обиколка и изненада на финала
Сайнц: Добра обиколка и изненада на финала

„Ако обаче балансът на колата е като този от третата тренировка, тогава ще е по-сложно. Но ние променихме няколко неща след нея, защото се оказа, че имам известни проблеми, които не очаквахме“, коментира Сайнц пред медиите на британското трасе.

„До поведа загряващата обиколка с Ферари ще е страхотно, ще ми е за първи път. Не съм забравил какво е да водя загряваща обиколка, нищо, че не съм го правил от 2014 година в Световните серии на Рено. След това водих в няколко състезания във Формула 1, водих на „Портимао“ (през 2020) и се чувствах страхотно. Целта ми е да направя това отново“, добави испанецът.

Макс: Износването на гумите може да е проблем
Макс: Износването на гумите може да е проблем

Той също така разкри и какъв ще бъде ключът към победата в надпреварата за Гран При на Великобритания по-късно днес.

Коя е най-добрата стратегия за днес?
Коя е най-добрата стратегия за днес?

„Няма причина да не вярваме, че ще сме достатъчно бързи. Да, Ред Бул са бързи колкото нас, понякога по-бързи, понякога по-бавни. В крайна сметка в състезанията, в които сили са изравнени дребните детайли са много важни. Трябва да се фокусираме върху изпълнението на правилната стратегия, използването на гумите и ако изпълним тези неща правилно, ще имаме шанс за победата“, завърши Сайнц.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти