Карлос Сайнц тръгва от дъното на стартовата решетка в Турция

След като Шарл Леклер получи новата задвижваща система на Ферари в Гран При на Русия и тръгна от дъното на колоната в Сочи, сега това ще се случи и с неговия съотборник Карлос Сайнц в Турция.

Ферари със значителни подобрения по двигателя във втората половина на сезон 2021

„Както беше случаят с Шарл в Русия, в Турция Карлос ще получи изцяло нова задвижваща система, която ще включва и обновената хибридна система. Затова той ще стартира от дъното на колоната с целта да си пробие път напред и да се опита да спечели точки“, се казва в прессъобщението на Скудерия.

Леклер: Ферари има дълъг път докато започне отново да се бори за титли

Самият Сайнц заяви по време на вчерашния ден, че цялата му подготовка днес и утре ще бъде фокусирана върху дългите серии от обиколки. Испанецът също така разкри, че той е малко вероятно да вземе участие в утрешната квалификация, за да запази по-голяма част от ресурса на своята задвижващата система.

Карлос Сайнц: Сезон 2021 не е най-силният ми

В Русия Сайнц записа своя трети подиум за сезона след като завърши на трета позиция зад победителя Люис Хамилтън и Макс Верстапен. С това си призово класиране той помогна на Ферари да стопи изоставането си спрямо Макларън в битката за третото място с класирането при конструкторите. Преди Гран При на Турция „Черните кончета“ изостават със 17.5 пункта спрямо британския тим, чиито пилоти Даниел Рикардо и Ландо Норис все още не са изтърпявали наказания със старт от дъното на колоната, което се очаква да се случи до края на кампанията.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти