Алегри потвърди: Дибала и Мората няма да играят срещу Челси и Торино

Наставникът на Ювентус Масимилиано Алегри призна, че нападателите Пауло Дибала и Алваро Мората ще пропуснат сблъсъка с Челси в Шампионската лига и градското дерби срещу Торино след мускулните си контузии, получени при победата с 3:2 над Сампдория. Той също така говори за грешките при допуснатите голове на своя отбор в срещата.

“Бранехме се добре като отбор, но имаше грешки при корнера за 2:1, а след това загубихме топката в средата на терена за 3:2. Трябваше да решим мача по-рано, но сме щастливи, че записахме втора поредна победа и първа у дома. Сега ще се подготвим за Челси. Дибала и Мората определено няма да играят срещу Челси и Торино, това е сигурно. Само можем да се надяваме да се върнат преди паузата заради националните отбори. Това е част от играта, трябва да продължим напред. Ще видим как ще играем срещу Челси без тях. И без това мачът не е решаващ. Ключовите двубои за класирането са тези срещу Зенит.

Ювентус се справи със Сампдория и записа първи домакински успех

Пуснах Аарън Рамзи в игра, защото Мануел Локатели и Родриго Бентанкур бяха уморени, докато защитата с трима човека беше с цел по-голяма широчина, така че не затова допуснахме гола. Получихме го, защото загубихме топката в средата на терена и всички побегнаха назад. И без това сега сухите мрежи за рядкост. Вчера видях резултати 2:2 и 3:3. При корнера имаше разсейване при пазенето. Трябва да сме по-концентрирани. При статичните положения използваме персонални пазачи. Леонардо Бонучи усети опасността и отиде да пази Мая Йошида, но загуби своя човек още преди да бъде изпълнен корнера.

Матайс де Лихт никога не е играл с трима в защита, но има характеристиките за това. В някои мачове ще играем с четирима в отбрана, а в други - с трима. Това, което трябва да правим, е да бъдем по-внимателни при статичните положения и да се възползваме повече от нашите шансове. Не знам какво е станало през миналите две години. Мога само да кажа, че работим добре. Трябваше да водим с 3:0 след 20 минути, създадохме доста повече положения в сравнение с другите мачове. Да решиш двубоя рано ти дава време и пространство да контролираш ситуацията, докато да го държиш отворен извлича физическата и психологическата ти енергия. Не бива да си мислим, че Ювентус ще доминира 90 минути, защото никой не е способен на това, но когато настъпи моментът да се защитаваме срещу добър отбор като Сампдория, трябва да сме готови”, коментира Алегри след двубоя.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти