Затварят временната болница на пистата за Формула 1 в Мексико

От ръководството на пистата „Ерманос Родригес“ в Мексико обявиха, че временната болница, която бе отворена на трасето в борбата срещу COVID-19 ще бъде затворена на 15 юли.

„След 1 година на работа, временната болница на „Ерманос Родригес“ ще затвори врати на 15 юли. Оценяваме ангажираността на всички доктори, медицински сестри, администратори и останалата част от екипа, които се включиха в нашия отговор на това предизвикателство“, написаха от пистата в социалните мрежи.

Болницата отвори врати на 13 май 2020 година и за последните повече от 13 месеца бе ключова част в борбата на мексиканските власти с глобалната пандемия. Общият брой на леглата в лечебното заведения достигна 340 през декември, като първоначалното тяхната бройка бе 218. По данни на мексиканските здравни власи повече от 3 600 живота са били спасени в лечебното заведение.

Организаторите на надпреварата във Формула 1 също се включиха в изказването на благодарности към медицинския персонал и заявиха, че работят по план за допускането на фенове за Гран При на Мексико Сити, което трябва да се проведе на 31 октомври.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти