Затварят временната болница на пистата за Формула 1 в Мексико

Затварят временната болница на пистата за Формула 1 в Мексико

От ръководството на пистата „Ерманос Родригес“ в Мексико обявиха, че временната болница, която бе отворена на трасето в борбата срещу COVID-19 ще бъде затворена на 15 юли.

„След 1 година на работа, временната болница на „Ерманос Родригес“ ще затвори врати на 15 юли. Оценяваме ангажираността на всички доктори, медицински сестри, администратори и останалата част от екипа, които се включиха в нашия отговор на това предизвикателство“, написаха от пистата в социалните мрежи.

Болницата отвори врати на 13 май 2020 година и за последните повече от 13 месеца бе ключова част в борбата на мексиканските власти с глобалната пандемия. Общият брой на леглата в лечебното заведения достигна 340 през декември, като първоначалното тяхната бройка бе 218. По данни на мексиканските здравни власи повече от 3 600 живота са били спасени в лечебното заведение.

Организаторите на надпреварата във Формула 1 също се включиха в изказването на благодарности към медицинския персонал и заявиха, че работят по план за допускането на фенове за Гран При на Мексико Сити, което трябва да се проведе на 31 октомври.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти