Линекер: Мбапе е способен да скочи в обувките на Роналдо, но Меси прави неща, които другите просто не могат

Английската футболна легенда Гари Линекер заяви, че френската суперзвезда на Пари Сен Жермен Килиан Мбапе е способен да влезе в обувките на португалеца Кристиано Роналдо, но не е убеден, че 22-годишният нападател ще достигне някога нивото на аржентинеца Лионел Меси.

Мбапе призна, че се е разсърдил на Жиру след мача срещу България

"Мбапе вече е глобална суперзвезда, която най-вероятно ще скочи в обувките на Роналдо, но не и в тези на Меси - той прави неща, които другите просто не могат", сподели пред Goal.com Линекер.

"По отношение на таланта няма никакво съмнение. По-скоро въпросът е дали има същия хъс да задържи кариерата си 17-19 години като тях двамата (Меси и Роналдо). Говорим за нещо наистина забележително, за което се иска да си специален.

Меси подобри рекорда на Батистута, но Аржентина изпусна победата

Той ще има възможността да постигне това, знаем за големите слухове за Реал Мадрид. Дали трябва да си тръгне от ПСЖ, за да реализира амбициите си за величие? Може би, не зная, но не мисля, че това ще го разсейва от самия турнир (Евро 2020)", продължи бившият нападател.

"През календарната година Меси е вкарал повече голове и е направил повече асистенции от всеки друг. Роналдо все още бележи доста голове. Феноменални са. Видяхме Ерлинг Холанд и Мбапе в Шампионската лига, а сега ще видим Мбапе и на сцената на Европейското първенство. Да се надяваме, че едно-две момчета от Англия, като Фил Фодън, Мейсън Маунт и Джейдън Санчо, също ще се представят силно.

Кристиано се появи пред медиите, но не отговори на най-важния въпрос

Много харесвам Санчо и мисля, че много хора, които не обръщат голямо внимание на футбола в чужбина, ще се изненадат да видят колко е добър. Джъд Белингам и Николо Барела също са вълнуващи играчи за мен. Много класа има и във отбора на Франция", каза още Линекер.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти