Полша се спаси от загуба в последната си контрола (видео)

Полша се спаси от загуба в последната си контрола преди старта на Евро 2020. Тимът на Пауло Соуса завърши 2:2 с Исландия в Познан, след като влезлият като резерва Карол Свидерски изравни две минути преди края. Алберт Гудмундсон откри резулта в 26-ата минута, а Пьотр Желински се разписа за 1:1 осем минути по-късно. В началото на второто полувреме Биркир Бямасон отново даде аванс на гостите.

Пауло Соуса пусна като титуляр Роберт Левандовски, който пропусна предишната контрола, тъй като получи по-дълга почивка. Звездата на Байерн за първи път си партнираше с Якуб Швиерчок. Бившият нападател на Лудогорец получи шанс, след като Кристоф Пьонтек и Аркадиус Милик са контузени.

Поляците имаха проблеми да пробият добре организираната защита на съперника и създадоха малко положения през първото полувреме. Исландците показаха, че могат да бъдат опасни в атака. Освен гола те пропуснаха още една отлична възможност за попадение. Отлична работа на Левандовски в средата на терена позволи на Пухач да изведе Жиелински за изравнителното попадение.

В самото начало на втората част Исландия отново изненада защитата на домакините и Бярнасон направи резултата 1:2. Поляците опитаха да натиснат съперника, но трудно стигаха до положения. Пауло Соуса извади Швиерчок в 58-ата минута и тимът му заигра само с Левандовски като централен нападател. Това не помогна много на отбора, който все пак успя да стигне до изравняване две минути преди края, когато Свидерски се разписа.

Още от Футбол свят

Виж всички