Тухел: Арсенал нямаше как да вкара гол, ако не им бяхме помогнали

Мениджърът на Челси Томас Тухел претърпя едва трета загуба, откакто застана начело на отбора. Тя дойде в лондонското дерби с Арсенал. "Сините" отстъпиха с 0:1 на своя стадион, а след мача Тухел призна, че е разочарован от многото пропуски на неговите футболисти. 

"Първото полувреме протече нормално. Създадохме достатъчно положения, за да водим с 3:0, а вместо това губехме с 0:1, защото забравихме как се вкарват голове в противниковата врата и помогнахме на съперника да вкара в нашата. Не знам как Арсенал щеше да стигне до попадение, ако ние не им бяхме съдействали", коментира Тухел. 

Тухел: Нямам намерение да разбивам атмосферата с планове за селекция

"В атака ни липсваше малко повече острота, не бяхме достатъчно енергични. Това е моя отговорност. Не трябва да очакваме, че ще печелим, дори и да не играем на 100% от възможностите си. Почти през цялото второ плувреме нямахме удари. Явно има още какво да учим", каза още германският специалист. 

Челси пропусна възззможността да се изкачи на трето място в класирането, измествайки Лестър. Разликата между тях е 2 точки в полза на "лисиците". Двата отбора ще се срещнат в пряк двубой на "Стамфорд Бридж" на 18 май, но още на 15 ще излязат един срещу друг във финала за ФА Къп.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти