Гледай на живо

Евро 2020: Шотландия - Чехия

Артета се накара на журналистите

Артета се накара на журналистите

Мениджърът на Арсенал Микел Артета не беше в добро настроение след мача срещу Челси, незвисимо че неговият отбор постигна победа с 1:0. Той обвини част от медиите, че изкривяват думите му. Повод за гнева на испанския специалист станаха начинът, по който бяха разтълкувани думите му в навечерието на двубоя, че не всички от футболистите са достигнали максимума на потенциала си. В пресата това беше интерпретирано като критика към играчите и себераздаването им, което ядоса Артета. 

"Не приемам някой да слага в устата ми думи, които не съм казал. Журналистите могат да имат собствено мнение и да го изразяват, но ако се опитат да разрушат това, което сме изградили като отношения вътре в отбора, ще срещнат стена. Видяхте с какъв дух играха момчетата от първата минута. Това говори за отдаденост. Казах, че ако не изстискам 120% от възможностите на футболистите, вината е моя. Но в пресата излезе друго. Играчите не заслужават подобно отношение. Докато съм тук, ще ги защитавам от всеки и от всичко", заяви Артета. 

Артета: Имаме огромната отговорност да представяме този клуб по начин, който отговаря на името му
Артета: Имаме огромната отговорност да представяме този клуб по начин, който отговаря на името му

"Много съм доволен от победата. Арсенал нямаше победа на "Стамфорд Бридж" от 10 години, затова този резултат е специален. Той е награда за усилията, които положихме. Пресата ни принуди съперника да греши. Бяхме отлично организирани. Когато играеш като гост на Челси, не можеш да спечелиш, без да страдаш", каза за самия мач мениджърът на "топчиите". 

Арсенал е в серия от три поредни победи в Премиър лийг и заема 8-о място в класирането. Тимът за последно беше триумфирал на стадиона на Челси на 29 октомври 2011 година - 5:3.

Още от Футбол свят

Виж всички