Хамилтън е изненадан от прогреса на Макларън, Ферари и Алпин

Седемкратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън заяви след края на петъчните тренировка за Гран При на Испания, че е приятно изненадан от прогреса на Макларън, Ферари и Алпин от началото на сезона. Въпреки това, пилотът на Мерцедес продължава да вярва, че той и тимът му трябва да се притесняват единствено от пилотите на Ред Бул в спора за победата.

В първия ден на „Каталуния“, британецът и неговият съотборник Валтери Ботас дадоха най-добрите време на двете подготвителни сесии, а във втората на по-малко от две десети зад тях бе Шарл Леклер с Ферари. Точно зад монегаскът пък се нареди и дуото на Алпин Естебан Окон и Фернандо Алонсо, които бяха на под половин секунда зад Хамилтън.

Хамилтън поведе след втората тренировка в Испания

„Невероятно е да се види прогресът, който са направили в Макларън и Ферари, а дори и Алпин. Фантастично е да видим тези отбори толкова силни, като това внася леко напрежение при нас. Все пак смятам, че спорът за победата ще е между нас и Ред Бул“, коментира британецът. 

Ръководителят на „Черните стрели“ Тото Волф пък заяви, че вчерашният ден е бил най-добрият петък за световните шампиони до момента през сезона.

„Мисля, че това беше нашият най-добър петък до сега, което е много обнадеждаващо. Точно това си говорихме преди малко, ние имаме 24 часа да объркаме всичко“, заяви Волф пред Sky Sports F1.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти