Отборите ще обсъдят прилагането на правила за граници на трасето

Отборите ще обсъдят прилагането на правила за граници на трасето

Ръководителите на десетте отбора във Формула 1 ще обсъдят прилагането на правилата за ограничения на трасето по време на своята традиционна по време на състезателните уикенди.

Във всеки уикенд, изпълнителният директор на спорта Стефано Доменикали провежда неофициална среща с ръководителите на отборите, в която те биват информирани за последните развития в спорта. В Испания обаче се очаква да бъде засегнат и въпросът за прилагането на правилата за граници на трасетата, които неколкократно станаха обект на коментар от началото на сезона.

Верстапен: Формула 1 има нужда от по-добро решение за границите на пистите
Верстапен: Формула 1 има нужда от по-добро решение за границите на пистите

Основен потърпевш от тях до момента бе Макс Верстапен, който загуби една победа, пол-позишън и най-бърза обиколка в първите три кръга за сезона. И в трите случая той категорично бе извън очертанията на трасето, но ръководителят на Ред Бул Кристиан Хорнер заяви, че в тима на Биковете не са доволни от непостоянното прилагане на правилата.

„Във всички случаи до момента ние бяхме извън пистата и бяхме наказани. Не ни харесва обаче липсата на постоянство в тълкуванието на тези правила. Трудно е за отборите да ги разберат и не съм сигурен как трябва да ги обясним на феновете. За нас е важно да имаме бяла линия и да си или вътре, или вън както е в други спортове, а не да имаме ситуация „на този завой може, на този не може“. Ужасно объркващо е и ще бъде дискутирано на срещата утре“, заяви Хорнер през Sky Sports F1.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти