Пирло: Първото полувреме беше ужасно

Наставникът на Ювентус Андреа Пирло изрази разочарованието си от начина, по който неговият отбор игра при равенството 1:1 с Фиорентина, особено през първата част на мача.

Ювентус отново разочарова срещу Фиорентина (видео)

“Първото полувреме беше ужасно. Трябваше да започнем мача по различен начин, защото това беше ключов двубой в борбата за Шампионската лига. Ние обаче бяхме твърде бавни, позиционирането ни беше напълно грешно и винаги стигахме втори до топката. След вчерашната контузия на Данило променихме схемата с трима в защита и с Аарън Рамзи и Пауло Дибала между линиите. Това не сполучи, така че пуснахме Алваро Мората след почивката, за да промени темпото. Първата част беше лоша за нас, а втората - малко по-добра, но не достатъчно. Опитвахме едно нещо, а се получаваше съвсем различно. Все пак намерихме стила си на игра и оттам нататък стана по-добре. Не мисля, че Кристиано Роналдо се представи зле. Той имаше няколко възможности и като цяло не игра лошо. Отборът трябваше да атакува повече пространствата, като го направихме до известна степен през второто полувреме, тъй като защитната линия на Фиорентина беше позиционирана напред.

Дибала и Мората са двама много различни нападатели. Мората търси пространствата, докато Дибала свързва играта повече. Опитахме се да държим Рамзи на фланга, за да може Хуан Куадрадо да се включва в предни позиции, като развихме играта по различен начин. Не направихме това, което трябваше, през първото полувреме. Артур има малка фрактура в крака си, така че не може да тренира редовно и затова трябва да внимаваме колко играе. Щом е на пейката, това е изцяло заради физическото му състояние. Как се развих като треньор по време на този сезон? Първоначалните очаквания към мен и отбора бяха различни. Не вярвам, че работихме по начина, по който искахме. Учиш се с всеки изигран мач, но не съм доволен, имайки предвид първоначалните очаквания. Мисля, че клубът също не е доволен”, заяви Пирло след двубоя.

Още от Футбол свят

Виж всички