Георги Величков спечели седмия ранкинг турнир по снукър без загубен фрейм

Георги Величков спечели седмия ранкинг турнир от календара на БФСнукър без загубен фрейм. Величков показа, че карантината не му е повлияла и записва убедително шестия си успех за сезона. На финала той се справи с Теодор Чомовски в 4 фрейма. Рефер на срещата бе Цветелина Минкова.

Изненадата в турнира дойде от участието на световноизвестната съдийка Десислава Божилова, която премина груповата фаза и отпадна на четвъртфиналите от младия талант Максим Костов. Някои от водещите играчи като Братислав Кръстев и Жан Лаушман пропуснаха турнира заради ангажименти. Виктор Илиев прибра трофея за най-голям брейк в турнира, реализирайки поредица от 74 точки.

Следващият турнир от календара на БФСнукър ще се състои на 25 и 26 юли и ще се играе в същия формат като Шампионската лига по снукър. Републиканското първенство по снукър ще бъде на 12 и 13 септември, а седмица по-късно е националния шампионат за младежи.

На 4 и 5 юли ще се проведе един по-различен турнир по подобие на "Shoot Out" турнира на световната федерация. Организатори ще бъдат реферите на световната федерация Десислава Божилова, Пролетина Величкова и спортен клуб "Академията" - Дианабад, като всеки желаещ може да се запише за участие.

Още от Снукър

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти