Георги Величков спечели седмия ранкинг турнир по снукър без загубен фрейм

Георги Величков спечели седмия ранкинг турнир по снукър без загубен фрейм

Георги Величков спечели седмия ранкинг турнир от календара на БФСнукър без загубен фрейм. Величков показа, че карантината не му е повлияла и записва убедително шестия си успех за сезона. На финала той се справи с Теодор Чомовски в 4 фрейма. Рефер на срещата бе Цветелина Минкова.

Изненадата в турнира дойде от участието на световноизвестната съдийка Десислава Божилова, която премина груповата фаза и отпадна на четвъртфиналите от младия талант Максим Костов. Някои от водещите играчи като Братислав Кръстев и Жан Лаушман пропуснаха турнира заради ангажименти. Виктор Илиев прибра трофея за най-голям брейк в турнира, реализирайки поредица от 74 точки.

Следващият турнир от календара на БФСнукър ще се състои на 25 и 26 юли и ще се играе в същия формат като Шампионската лига по снукър. Републиканското първенство по снукър ще бъде на 12 и 13 септември, а седмица по-късно е националния шампионат за младежи.

На 4 и 5 юли ще се проведе един по-различен турнир по подобие на "Shoot Out" турнира на световната федерация. Организатори ще бъдат реферите на световната федерация Десислава Божилова, Пролетина Величкова и спортен клуб "Академията" - Дианабад, като всеки желаещ може да се запише за участие.

Още от Снукър

Виж всички