COVID-19: Кои азиатци ще играят на Световното по снукър и кои - не

COVID-19: Кои азиатци ще играят на Световното по снукър и кои - не

Първата щека на Азия Дин Дзюнхуей ще поведе 10-членен “китайски легион” към Шефилд за започващото на 31 юли Световно първенство по снукър, пише China Morning Post.

Вижте разпределението на поставените в "Крусибъл"
Вижте разпределението на поставените в "Крусибъл"


Изданието допълва, че Дин вече има билет за Обединеното кралство и ще пристигне там на 10 юли, тъй като ще трябва да се подложи на 14-дневна карантина. Ян Бинтао също ще бъде с него, като те двамата имат гарантирано място в турнира като десети и шестнадесети поставени. 

Следващите трима китайци в световната ранглиста засега не планират да се включат в квалификациите а “Крусибъл”, които започват на 21 юли. Това са Жоу Юелон (номер 22), Шяо Гуодон (28) и Жао Шинтон (29).

Другите китайци, които ще се включат в квалификациите, са Лю Хаотян, Лян Уънбо, Лу Нин, Луо Хонгао, Тян Пънфей, Фан Жънгуй, Чън Фъйлон и Си Дзяхуей. Представителят на Хонконг Марко Фу вече обяви, че няма да участва заради пандемията, а иначе той продължава да бъде измъчван от проблеми със зрението си, които едва не прекратиха кариерата му преди две години.

“Свързахме се с всеки един играч и им предоставихме помощ с уреждане на пътуванията и ги подпомогнахме дори финансово, за да стигнат до Обединеното кралство”, разказа председателят на Световната билярд и снукър асоциация Джейсън Фъргюсън пред “Метро”. 

“Някои от тях се чудят дали да участват, а нашата работа е да предоставим възможност за всички. Помагаме и с уреждането на визи, но в крайна сметка става въпрос и за личен избор. Можем да разубедим тези, които все още не желаят да участват. Осигурили сме необходимите условия за тези, които желаят. Около 90% от състезателите ще играят, а ако има празни места в схемата, ще ги запълним чрез покани за други”, допълни още той.

Още от Снукър

Виж всички