Уебър залага на Верстапен да победи Хамилтън в борбата за титлата

Марк напълно отписа Фетел и Леклер от битката през 2020 Бившият пилот на Ред Бул във Формула 1 Марк Уебър направи своята прогноза относно битката за титлата през 2020 година. Забавеният с три месеца сезон заради пандемията от коронавирус ще стартира на 5 юли с Гран При на Австрия. Според Марк единственият пилот на стартовата решетка, който може да спре победния ход на звездата на Мерцедес Люис Хамилтън към седмата му титла и изравняването на рекорда на Михаел Шумахер, е 22-годишният Макс Верстапен от Ред Бул.

„За мен борбата за титлата през тази година ще бъде само между Макс и Люис. Младият холандец и голям боец има качествата да победи Хамилтън в директен дуел на пистата за титлата. Очаквам Люис да бъде по-притеснен и развълнуван през този сезон от обикновено. Причината ще бъде походът към седмата титла и изравняването на митичния рекорд на Михаел Шумахер. Дори когато си с най-бързия болид, не е лесно, когато те притиска такава отговорност“, коментира Уебър.

Австралиецът напълно отписа пилотите на Ферари за тази година – бившия му съотборник в Ред Бул и четирикратен световен шампион Себастиан Фетел, с когото никога не са били в добри отношения, и съотборника на германеца Шарл Леклер.

„Още в предсезонната подготовка стана ясно, че от Ферари са отписали 2020 година и мислят за големите промени в правилата на Формула 1. Резултатите им бяха плачевни и с такъв болид нито Фетел, нито Леклер има какъвто и да е шанс да се бори с Хамилтън и Верстапен. Дори и както се очаква, всички усилия и отборни заповеди да бъдат прехвърлени към Шарл, той няма да има шанс“, завърши австралиецът.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта formula1.sportal.bg

 

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти