Мерцедес сменили цветовете на болида след разговор с Хамилтън

Мерцедес сменили цветовете на болида след разговор с Хамилтън

Вчера Мерцедес представиха нов дизайн на болида, с който ще се борят за титлата този сезон. С него тимът застава още по-твърдо срещу расизма и започва нова глава в историята си, защото Сребърните стрели са сребърни от години и промяната за тях определено е голяма.

В основата на този смел ход е пилотът им Люис Хамилтън, който е отявлен защитник на движението Black Lives Matter. Той участва в протестите, използва активно социалните си канали, за да заявява позицията си и смело критикува всички мълчащи по въпроса.

Шесткратният световен шампион е повдигнал въпроса още преди месец и е разговарял с шефа на отбора Тото Волф. Пред медиите вчера във Виена Волф обясни, че Хамилтън е поискал отборът да окаже по-голяма подкрепа за каузата и да направи нещо повече от постове в социалните мрежи. Така се е появила идеята за смяна на цвета, която виждаме осъществена днес. Върху болида са изписани посланието “край на расизма” и тагът #WeRaceAsOne на Формула 1, който подкрепя инициативата за разнообразие. Черни стават и екипите на Люис Хамилтън и Валтери Ботас.

Още от Моторни спортове

Виж всички