Шефът на Формула 1 дари един милион долара за развитие на млади пилоти

Шефът на Формула 1 дари един милион долара за развитие на млади пилоти

Изпълнителният директор на Формула 1 Чейс Кери дари 1 милион долара за създаване на нова фондация като част от инициативите за увеличаване на разнообразието в спорта. От Формула 1 съобщиха чрез изявление, че фондацията ще финансира основно стажовете на нови служители и пилоти.

„Напълно признаваме, че Формула 1 трябва да бъде по-разнообразна. Докато излагахме стратегията си за подобряване на позицията на нашия спорт през миналата година, ние разбрахме, че искаме да направим повече“, каза Кери.

„Ето защо ще създадем работна група, която да изслушва правилните инициативи за увеличаване на разнообразието във Формула 1. Искаме да гарантираме, че даваме на хората от всякакъв произход най-добрите шансове да работят във Формула 1 независимо от техния пол, етническа принадлежност, сексуална ориентация или физически способности“, добави Кери.

Планът, който е в партньорство с Международната федерация по автомобилизъм, също има за цел да насърчи многообразието при пилотите чрез „идентифициране и систематично премахване“ на пречките за влизане в спорта.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти