Кавика Шоджи ще играе в Падуа

Американският национал Кавика Шоджи подсилва италианския Киоене (Падуа) през новия сезон. Новината бе съобщена на клубния сайт на завършилия пети в Серия А1.

Предходните два сезона Шоджи прекара в полския Асеко Ресовия (Жешув). Представителят на "янките" се завръща на Апенините, след като през 2017/2018 игра във Веро Волей (Монца) и именно в последния си мач игра срещу Киоене в двубой за петото място, спечелено от ломбардийците с 3:2 гейма. 

"Щастлив съм да се върна в Суперлигата. Първенството е на много високо ниво, а и същевременно се научих да обичам италианската култура. Очаквам невероятни предизвикателства, защото знам, че ще бъде много тежък сезон. Ще имаме нов отбор, но това ще трябва да бъде стимул за мен и всички мои съотборници, защото със сигурност ще искаме да покажем най-добрия си волейбол. Ще се борим и ще споделим радостта с нашите фенове, защото последните няколко месеца са трудни за всички по света." 

Играл е във Финландия, след което става трикратен шампион на Германия с Берлин Рисайклинг Волейс. Изявявал се е и в Турция и Русия (завършва сезон 2016/2017 на трето място с Локомотив (Новосибирск)). 

 С националния отбор на САЩ печели Панамериканската купа (2012), Световна лига (2014), Световна купа (2015), шампионата НОРСЕКА (2017). Окичва се с бронза на Олимпийските игри в Рио през 2016 г. и световното първенство през 2018 г., печели бронз и сребро в Лигата на волейболните нации 2018 и 2019 г.,

Още от Волейбол

Виж всички