Ник Кирьос също критикува провеждането на US Open

Австралийският тенисист Ник Кирьос се присъедини към критиките относно провеждането на Откритото първенство на САЩ това лято. 
Кирьос написа в "Туитър", че не разбира как Откритото първенство на САЩ може да се проведе в Ню Йорк между 31 август и 13 септември, въпреки пандемията от коронавирус и последните протести срещу расизма в САЩ. "АТP се опитва да проведе Откритото първенство на САЩ. Това е доста егоистично с всичко, което се случва в момента. Очевидни са пандемията и бунтовете, но ние заедно трябва да преодолеем тези предизвикателства, преди тенисът да се завърши, според моето мнение", написа Кирьос в Туитър. Но организаторите на турнира в Ню Йорк изглежда са готови да проведат надпреварата, а в сряда се проведе видеоконференция с повече от 400 играчи и треньори. Окончателното решение за бъдещето на турнира ще бъде взето в понеделник. 
Джокович обмисля да пропусне US Open
Участник в нея заяви пред DPA, че американската федерация "наистина иска да има турнир", докато повечето от играчите са критични, а "мненията варират много". Лидерът в класацията Новак Джокович и защитаващият шампион Рафаел Надал се изказаха критично относно ограниченията за турнира от Големия шлем в Ню Йорк заради пандемията от коронавирус.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти