Ник Кирьос също критикува провеждането на US Open

Ник Кирьос също критикува провеждането на US Open
Австралийският тенисист Ник Кирьос се присъедини към критиките относно провеждането на Откритото първенство на САЩ това лято. 
Кирьос написа в "Туитър", че не разбира как Откритото първенство на САЩ може да се проведе в Ню Йорк между 31 август и 13 септември, въпреки пандемията от коронавирус и последните протести срещу расизма в САЩ.
"АТP се опитва да проведе Откритото първенство на САЩ. Това е доста егоистично с всичко, което се случва в момента. Очевидни са пандемията и бунтовете, но ние заедно трябва да преодолеем тези предизвикателства, преди тенисът да се завърши, според моето мнение", написа Кирьос в Туитър.
Всички тенис турнири са прекратени поне до края на юли, но има сериозни съмнения дали този спорт може да започне през август.
Но организаторите на турнира в Ню Йорк изглежда са готови да проведат надпреварата, а в сряда се проведе видеоконференция с повече от 400 играчи и треньори. Окончателното решение за бъдещето на турнира ще бъде взето в понеделник. 
Джокович обмисля да пропусне US Open
Джокович обмисля да пропусне US Open
Участник в нея заяви пред DPA, че американската федерация "наистина иска да има турнир", докато повечето от играчите са критични, а "мненията варират много".
Лидерът в класацията Новак Джокович и защитаващият шампион Рафаел Надал се изказаха критично относно ограниченията за турнира от Големия шлем в Ню Йорк заради пандемията от коронавирус.

Още от Тенис

Виж всички