Bentley показа новия си състезател

Новият състезателен автомобил на Bentley, базиран на модела Continental GT направи своя официален дебют по време на тазгодишното издание на британския Фестивала на скоростта в Гудууд.

Новият автомобил е създаден въз основа на оригиналната концептуална версия представена по време на Парижкото автомобилно изложение през 2012 г. и е проектиран за състезанията от сериите GT3.

Инженерите от Bentley са премахнали близо 1 тон от теглото, сменили са конфигурацията на 4-литровия, V-образен, 8-цилиндров двигател на Continental GT, така че да има максимална мощност от 600 конски сили и са поработили сериозно върху аеродинамиката на колата, за да може тя да се представя добре и на писта.

Колата е създадена заедно с компанията M-Sport, която има успешна история в света на автомобилните състезания, която включва и две титли при марките в Световния рали шампионат. Проектът се оглавява от Греъм Хъмфрис, който е един от хората допринесли най-много за победата на Bentley на в състезанието 24-те часа на Льо Ман през 2003 г.

Тестовете с новия Continental GT3 ще започнат по-късно тази година преди автомобила да се включи в сериите FIA Blancpain Series през 2014 г. Сред конкурентите на Bentley там ще са McLaren 12C GT3, Mercedes-Benz SLS AMG GT3 и новото Lamborghini Gallardo GT3.

Източник: Profit.bg

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти