Британци посегнаха на новия Mercedes S-Class

Британци посегнаха на новия Mercedes S-Class

Британската компания Race Tools извади от ръкава си първата тунинг програма за представения преди  малко повече от месец Mercedes S-Class. Всичките им конкуренти работят по същата задача, но бяха изпреварени от ловките британци, които бързо са препрограмирали ECU управленията на няколко от предлаганите версии на луксозната лимузина.

Започваме с тежката артилерия - S500 и неговия 4.7-литров V8 с два турбокомпресора. От Race Tools предлагат две нива на тунинг. Първото прибавя 35 кс и 80 Нм въртящ момент повече. С други думи машината ще може да наказва по магистралите с общо 491 кс и 780 Нм въртящ момент.

Второто ниво идва с нов електронен блок. Така мощността достига 516 кс и 800 Нм, което е с 60 кс, 100 Нм въртящ момент повече от стандартната. Така голямата, тежка и луксозна лимузина ще може да достига максимална скорост от 300 км/ч.

Помислено е и за икономичната служебна S-Class във версия S 350 BlueTEC. Нейната 3-литрова V6 "печка" развива 300 кс и 670 Нм въртящ момент, след като получава 42 кс и 50 Нм от новата си електроника.

Британците от Race Tools бързат да пуснат силовия си пакет, като той ще бъде последван и от пълен бодикит и други подобрения по интериора на новия Mercedes S-Class.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички