Волейболистките на България заминаха за Румъния

Женският национален отбор по волейбол на България замина днес за Румъния, където от утре 28 юни (петък) стартира участието си в третият турнир от Група "А" на Европейската лига. Надпреварата ще бъде в румънския град Крайова.

Българките отпътуваха с автобус за Крайова, като ще минат Дунав с ферибота през Оряхово. По подобие на пътуването до Турция, автобусът, превозващ нашите отново бе снабден със специалните матраци, които подпомагат комфортното пътуване на волейболистките.

"Тръгваме с автобус защото след края на турнира в Крайова пътуваме директно за Варна", разясни за BGvolleyball.com мениджърът на женския национален отбор Борис Халачев. "Малко повече път се събира, но няма да се връщаме в София. Така спестяваме един ден преди последния турнир от Лигата във Варна", допълни Халачев.

България е домакин на четвъртия турнир от Европейската лига, който ще бъде от 4 до 6 юли в Морската ни столица, а двубоите ще се играят в Двореца на културата и спорта. След двата турнира, съответно в Турция и Унгария българските волейболистки са начело във временното класиране с 4 победи, 2 загуби и 13 точки. 

Програма на предварителна група А на Европейската лига – виж тук.

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти