ЦСКА удари гранд от Иран в София, взе гейм с 39:37 (ВИДЕО + ГАЛЕРИЯ)

Мъжкият отбор на ЦСКА продължава с победния си ход по време на предсезонната си подготовка. Момчетата на Александър Попов надиграха с 3:1 (23:25, 39:37, 25:20, 25:19) иранския Сайпа (Техеран) в зала "Васил Симов". 

 Завършилият на шесто място в шампионата на Иран през миналия сезон тим е от няколко дни в България, като вчера изигра контролна среща и срещу Марек Юнион-Ивкони (Дупница) и я спечели с 5:0 гейма. 

Срещу ЦСКА отборът на Сайпа, за който през новия сезон ще играе българският разпределител Иван Станев, успя да поведе в резултата, но ключов се оказа вторият гейм. Той продължи 37 минути, като играчите на ЦСКА успяха да го вземат след 39:37 и с това да изравнят резултата. Маратонският гейм даде още повече криле на Червените и те успяха да надиграят съперника си в следващите две части. 

Треньорът Александър Попов заложи на следния стартов състав: Стефан Стоянов - Иван Крачев, Ивайло Стефанов (капитан) - Пламен Шекерджиев, Христо Цветанов - Николай Николов, Мартин Божилов (либеро).

 

В третия гейм Сашо Попов направи две промени с пускането на Владимир Станков и Смилен Мляков, а в четвъртия на терена се появиха и младите Яни Георгиев и Тодор Костов. За посрещача това бе първо появяване на терена след операцията на лицето, която претърпя преди време.

Николай Николов изигра поредния си много силен мач, като реализира 16 точки (от които 6 от блокада, 2 от сервис, 44 % в нападение). 16 направи и Пламен Шекерджиев 2 блокади, 56 % в атака). Като цяло, ЦСКА отбеляза 17 точки на блокада срещу 8 за иранския тим. Най-резултатен с 22 точки бе Реза Гара (59 % в атака), а Иван Станев, който се включваше като резерва и изигра целия четвърти гейм, направи 2 точки (1 от блокада).  

Статистическите данни са благодарение на скаутмена на ЦСКА Боян Панталеев.

В петък ЦСКА ще играе на турнир в Пазарджик, а отборът на Сайпа ще изиграе още две контроли на българска земя - срещу друг столичен тим, този на Левски София. Срещите ще бъдат в зала "Христо Ботев" утре и вдругиден.

BGvolleyball.com

СНИМКИ: ИВАН ЙОЧЕВ, SPORTAL.BG

ГАЛЕРИЯ от мача ЦСКА - САЙПА 3:1 - ТУК!!!

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти