Най-младият национал Алекс Грозданов: Късметлия съм, че избраха точно мен

Алекс Грозданов е най-младият в състава на Пламен Константинов за участието на България в Световната лига през това лято. Само на 18 години, централният блокировач вече може да се похвали с шампионската титла на България, която спечели след един страхотен сезон с екипа на Добруджа 07 (Добрич). Той и съотборниците му играха и финал за Купата на България в Бургас, а представянето на високия 206 см юноша на Левски Бол не бе подминато от селекционера Пламен Константинов. И Алекс Грозданов ще бъде една от трите опции в центъра пред българския треньор преди мачовете от Лигата. 

"Чувството е страхотно, за първа година с мъжете. Чувствам се много добре и се надявам да постигнем успех", коментира пред BGvolleyball.com Алекс Грозданов малко, след като се чекира за полета до Москва.  

 Алекс Грозданов ще има възможност да бъде до капитана на тима Виктор Йосифов и колегата си по пост Светослав Гоцев. "Страхотно е и съм голям късметлия, че избраха точно мен. Дали Вики Йосифов ми дава съвети? По-възрастните в отбора ми помагат страшно много", допълва младият национал, който посочи и разликата между мъжкия национален тим и този при младежите: "По-опитните състезатели помагат повече на по-младите".

 

В Световната лига България ще се изправи срещу доста силни съперници като олимпийския шампион Русия, в редиците на който се завръща 218-сантиметровият Дмитрий Мусерский. Има ли рецепта да се надиграе тим като Сборная? "Трябва да сме отбор и да направим каквото можем", обяснява Алекс Грозданов.

Лятото пред младия център на България ще бъде дълго, тъй като след Световната лига, ще се присъедини към състава на младежкия национален тим, който е домакин на Европейското първенство. "Чакам с нетърпение да се присъединя и към техния лагер и смятам, че ще постигнем успех", казва още Алекс Грозданов, който коментира и бъдещето си на клубно ниво: "Оставам в Добруджа, ще помогна на отбора за Шампионската лига. Дали съм готов за всичко, което предстои? Чувствам се готов, но има още върху какво да се работи".

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти