Довициозо най-бърз след първата тренировка на "Муджело"

Пилотът на Ducati Андреа Довициозо бе най-бърз в първата свободна тренировка от състезателния уикенд на италианската писта "Муджело" в MotoGP. Той записа най-добрата обиколка за 45-минутната сесия в нейния край, а италианският тим може да се похвали и с второто място от нея. Тестовият пилот Микеле Пиро се справи чудесно с първата си поява от началото на сезона в шампионата, оглави за голяма част от времето тренировката и в крайна сметка отстъпи единствено на съотборника си.

С първите си обиколки Валентино Роси държеше позициите на границата от топ 10, както и Хорхе Лоренсо, докато неговият съотборник и лидер в шампионата до момента Маверик Винялес оставаше извън първата десятка.

Четвърт час след началото на сесията Винялес подобри времето си с около секунда и записа най-добро време за първи път в сутрешната сесия – 1:47.669 минути. В следващите 20-ина минути пилотите заложиха на по-дълга серия от обиколки, а крайните времена от тренировката дойдоха през последните пет минути.

С последните си напъни сателитният пилот на Yamaha Йоан Зарко, който удължи договора си и за следващия сезон, и Лоренсо заеха четвъртата и петата позиции, но Ектор Барбера подобри постижението на испанеца и завърши преди него.

Доктора, който все още се възстановява от тежкия инцидент с кросов мотор миналата седмица, записа 15 обиколки и бе отпратен чак на 15-ата позиция.

Целият състезателен уикенд пък е посветен на световния шампион за сезон 2006 Ники Хейдън, който почина миналата седмица след като бе блъснат от автомобил, докато кара велосипед.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти