Маркес е притеснен от възможната борба между Роси и Винялес в MotoGP

Световният MotoGP шампион Марк Маркес вярва, че Винялес ще бъде по-бърз от Валентино Роси след като започне новия сезон. Младият мотоциклетист се присъедини към Yamaha тази година, замествайки Хорхе Лоренсо, и доста бързо оглави първите два предсезонни теста на "Рикардо Тормо" и "Сепанг" с преднина над 0.1 секунда.

След сесията в Малайзия Маркес е уверен, че 22-годишният Винялес ще бъде претендент за титлата и ще бъде по-бърз от Доктора.

"Той е готов да се бори за шампионата догодина, както и да го спечели. Същите възможности обаче имат и Валентино и Педроса. Лоренсо имаше проблеми в началото на теста на "Сепанг" и мисля, че двамата пилоти на Yamaha ще са най-трудни за побеждаване. Маверик записа много бързи времена за обиколка, но когато започне сезонът е по-различно. Може би ще бъде по-голяма заплаха от Роси, който всеки уикенд е в челото на редицата. Може би опитът ще си каже думата, но колкото до скоростта – Винялес е по-бърз", сподели Марк, който имаше технически проблеми на машината си и не остана доволен от проведения тест.

"Не знам дали искам да има борба между тях, защото това обикновено прави състезателите още по-бързи", откровен бе испанецът, който допълни, че Лоренсо може би ще се бори за победа в Катар с новия си мотор, но няма да има възможността да бъде по-съществена заплаха за надпреварата.

Снимки: yamahamotogp.com

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти