Марк Уебър бе награден с орден за успехите и благотворителната си дейност

Марк Уебър бе награден с орден от Австралия за изключителните успехи по време на своята дълга кариера и забележителната благотворителна дейност, с която се занимава, и приема присърце.

На церемонията Уебър бе описан като "честен, открит и любезен човек – много рядка комбинация в егоистичния свят на моторспорта, който максимизира всяка възможност, която му се предоставя, още от ранните си занимания с ръгби до състезателната кариера".

Марк коментира, че за него е била огромна чест да носи флага на Австралия на своите каски във всички шампионати: "За мен е отчасти изненада, но и огромна чест".

Уебър започва кариерата си във Формула 1 с отбора на Минарди, продължава с Ягуар и Уилямс и през 2007 година се присъединява към Ред Бул. С последния отбор той има най-големи успехи - общо девет победи и трето място по време на три сезона. Гран При на Бразилия от сезон 2013 бе последното състезание във Формула 1, на което взе участие.

 

От следващата година започна състезанията си с Porsche в сериите по издръжливост и заедно с Тимо Бернхард и Брендън Хартли спечелиха 11 състезания, както и титлата при пилотите за сезон 2015.

Уебър продължава работата си като посланик на бранда Porsche, както и като коментатор за различни медии на кръгове от Формула 1 и други шампионати.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти