Ожие катастрофира по време на подготовката за рали Монте Карло

Подготовката на Себастиен Ожие за предстоящото рали Монте Карло не върви напълно по план, след като французинът катастрофира с новия Ford Fiesta. Четирикратният шампион на Световния рали шампионат (WRC) е повредил лявата задна джанта и задното окачване на колата по време на тест във френските Алпи. Шефът на отбора на M-Sport Малкълм Уилсън заяви, че инцидентът е бил лек и загубеното време е минимално.

"Доволни сме от начина, по който премина теста. Впечатленията на Себастиен и Инграсия бяха полезни и вече разчитаме много на тях. Обсъдихме няколко дребни подробности, но всичко върви както трябва. Имахме инцидент с Ожие, но той и навигаторът му са добре и важното е, че имаха един пълен тестови ден с колата. Искаше ни се да имат повече навъртяни километри на асфалтови пътища, но времето ни притиска. Рали Монте Карло е много специфично състезание и съм сигурен, че Ожие няма да ни разочарова", сподели Уилсън.

Рали Монте Карло стартира на 19 януари и е първият кръг от сезон 2017 на Световния рали шампионат. Промените в правилника на шампионата за предстоящия сезон може да намерите тук.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти