Убедително начало за Ман Сити срещу новия Арсенал със старите проблеми (видео)

Манчестър Сити започна защитата на титлата си по убедителен начин. Отборът на Пеп Гуардиола изигра силен мач и спечели с 2:0 при гостуването си на Арсенал. Рахим Стърлинг през първата част и Бернардо Силва след почивката се разписаха за “гражданите”. На “Емиратс” феновете приветстваха първия мач на отбора без Арсен Венгер от повече от 22 години. В  тима на дебютиращия Унай Емери обаче се видяха много от същите проблеми, които станаха причина за слабите резултати през миналия сезон. В защитата имаше много колебания, халфове пред нея Джака и новото попълнение Гендузи не бяха стабилни в дефанзивен план, а Йозил и Мхитарян изиграха поредния си слаб мач.

Арсенал започна агресивно, а на трибуните се усещаше оптимизъм от новото начало след ерата Арсен Венгер. След първите минути обаче Сити много бързо започна да контролира случващото се на терена и да създава опасни ситуации пред Петър Чех. Още в деветата минута вратарят трябваше да се намесва след удар на Стърлинг.

@@@ “Артилеристите” се изнесоха по-напред в търсене на изравнителен гол и бързо бяха наказани. Те се разминаха като по чудо с попадение във вратата си в 63-ата минута. Тогава целият отбор бе в полето на съперника за центриране от фаул. Топката бе изчистена, Гендузи се размина с нея и тя се озова в Агуеро, а между него и вратата бе само Чех. Аржентинецът напредна и стреля, но вратарят излезе отлично, скъси ъгъла и се справи с удара. Секунди по-късно спасение за Арсенал нямаше. Бенямин Менди проби отляво и намери Бернардо Силва в наказателното поле, а португалецът с мощен удар направи резултата 0:2. @@@ В последните десетина минути Арсенал опита да стигне до почетно попадение, но атаките в повечето случаи не завършваха с удар. Сити пък намали темпото, а в игра се включиха Де Бройне и Жезус. Попадение на Обамеянг бе отменено поради засада.

АРСЕНАЛ - МАНЧЕСТЪР СИТИ 0:2

0:1 - Стърлинг (14) 0:2 - Бернардо Силва (64)СТАТИСТИКА НА МАЧА МИНУТА ПО МИНУТА КЛАСИРАНЕГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА ПРОГРАМАТА НА АРСЕНАЛПРОГРАМАТА НА МАН СИТИ

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти