Йозил няма оправдание за стореното, категоричен е Льов

Йозил няма оправдание за стореното, категоричен е Льов

Германският селекционер Йоахим Льов не смята за оправдано решението на Месут Йозил да зареже кариерата си в националния тим. След края на Мондиала в Русия полузащитникът се оплака, че е жертва на расизъм и че не е получил нужната подкрепа от федерацията, заради което се оттегли.

“Месут дори не ми се обади, за да ми каже това свое решение - коментира Льов. - Вместо това с мен говори агентът му. На няколко пъти се опитах да се свържа с Йозил, но така и не успях.”

“Той избра този път и трябва да уважим решението му - продължи наставникът на световните шампиони от 2014 г. - Подценихме скандала около снимките му с Реджеп Ердоган, но пък и направихме всичко по силите си, за да решим казуса. И все пак за Йозил това не може да бъде оправдание. Винаги е било ясно, че двамата с Илкай Гюндоган ги селектирам изцяло заради спортно-техническите им качества. Според мен Йозил е един от най-добрите национали на Германия за последните 20 години. Имигрантите винаги са се радвали на добро отношение в отбора и нищо не се е променило.”

Директорът на националния тим Оливер Бирхоф също не е съгласен с позицията на Йозил. “Играч от представителния тим не може да бъде обект на обиди на расистка основа, трябва да се борим с това. Но пък и няма как да приемем обвиненията от негова страна. В отбора никога не е имало расизъм”, коментира шефът.

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от Футбол свят

Виж всички