Русия удари Египет и си осигури участие в 1/8-финалите (видео + галерия)

Вдъхновеният отбор на Русия на практика се класира на 1/8-финалите на световното първенство у дома, след като постигна втора победа в груповата фаза. След 5:0 над Саудитска Арабия на старта тази вечер "сборная" се разправи с Египет, като спечели с 3:1 в Санкт Петербург. И четирите попадения паднаха през втората част, като головата сметка за Русия беше открита след автогол на Ахмед Фати в 47-ата минута. 12 минути по-късно Денис Черишев удвои аванса на Русия с третия си гол на световното . В 62-ата минута всичко свърши за Египет, след като Дзюба вкара за 3:0. В 73-ата минута Мохамед Салах от дузпа вкара почетно за тима от Северна Африка, но за повече египтяните нямаха сили. В другия мач от групата утре Уругвай играе със Саудитска Арабия и при успех също ще си гарантира участие в плейофите.

Селекционерът на Русия Станислав Черчесов извърши две смени спрямо първия мач, като на мястото на контузения Алан Дзагоев от първата минута започна Денис Черишев, а в атака вместо Фьодор Смолов действаше Артьом Дзюба.

 

 

Голямата новина в състава на Египет беше завръщането сред титулярите на звездния нападател Мохамед Салах, който пропусна първата среща на световното, тъй като все още се възстановяваше от контузията в рамото, получена по време на финала на Шампионската лига.

 

 

Двубоят започна с опасна атака на "сборная", но нападател на Русия се размина с топката в наказателното поле. Надмощието на Русия продължи в първите десетина минути на мача, но нападателите така и не стигаха до чисти положения. Египет стигна до първото си опасно положение в 13-ата минута, когато "фараоните" се настаниха пред вратата на Игор Акинфеев след серия от ъглови удари, но нищо не последва.

Минути по-късно нападателят на Египет Трезеге стреля фалцово към вратата, но топката мина встрани от вратата. Като цяло в първите минути на двубоя руснаците успяваха да опазят звездата на Египет Мохамед Салах, който играеше малко с топката. В 33-ата минута обаче нападателят на Ливърпул беше "изпуснат" в близост до вратата на Акинфеев, но Жирков удпя да изчисти топката от крака му и изчисти в ъглов удар. Атаките на египтяните ставаха все по-опасни, което не вещаеше нищо добро за "сборная". В 42-ата минута Салах отправи опасен удар с левия крак, но не намери целта.

Русия - Египет 3:11:0 - Фати (47-авт.)2:0 - Черишев (59)3:0 - Дзюба (62)3:1 - Салах (73-д)

РУСИЯ (4-3-2-1): Акинфеев; М. Фернандес, Кутепов, Игнашевич, Жирков; Самедов, Газинский, Зобнин; Черишев, Головин; Дзюба.

Селекционер: С. Черчесов

ЕГИПЕТ (4-4-2): Ел Шенави; Габр, Хегази, Фати, Абделшафи; Хамед, Елнени, Трезеге, Хасан; Мосен, Салах.

Селекционер: Ектор Купер

СТАДИОН: "Санкт Петербург Арена"

НАЧАЛО: 21:00 часа   ВИДЕО ОТ МОНДИАЛ 2018 ТУК! ГАЛЕРИЯ ОТ МАЧАФЕНОВЕТЕ НА ЕГИПЕТФЕНОВЕТЕ НА РУСИЯ

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти